В ЄС виробництво цукру зменшилося на 12%

26.07.2023 | 07:19

Внаслідок несприятливих погодних умов у сезоні 2022/23 МР в ЄС виробництво цукру знизилося на 12%, порівняно з попереднім сезоном, та склало 14,6 млн т. Про це повідомлє Business Mirror.

Низький рівень самозабезпечення викликав збільшення цін до 1 000 євро/т цукру, що майже вдвічі перевищує ціну середини минулого сезону. Як очікується, ця обставина позначиться на збільшенні витрат європейських кондитерських підприємств, частину яких буде переведено на споживачів.

На думку міжнародних аналітиків, у новому сезоні 2023/24 МР в ЄС виробництво цукру очікується на рівні 14,8-15,5 млн т, внаслідок прогнозованого збільшення виробництва у Польщі, яке зможе компенсувати скорочення виробництва у Франції.

Джерело

Другие новости раздела

Последние новости